Dr. Bijan O. Aalami


OSNOVE PRORAČUNA NAKNADNO NAPETIH BETONSKIH STROPOVA


Ova knjiga nudi razumljivu i jasnu prezentaciju uobičajene prakse proračuna betonskih stropnih konstrukcija, sa posebnim naglaskom na naknadno napetim stropnim pločama.Betonski se stupovi u biti sastoje od ploča i greda (nosača). Prezentacija započinje sa uvodnim općim pregledom raznih tehnika proračuna ploča. Razumijevanje ponašanja i tehnika proračuna ploča ključno je za projektiranje betonskih stropnih konstrukcija.Projektiranje naknadno napetih stropnih ploča zahtijeva veliko tehnološko i praktično znanje u području građevinarstva. Uz praktični dio, ova razmišljnja o naknadnom napinjanju, navedena su i pregledana kako bi ponudili podloge potrebne za potpuno projektiranje.

Nakon pregleda slijedi detaljni opis osnovnih postupaka proračuna koji se danas koriste, kao što su Metoda Zamjenskih Okvira (MZO) koja je već tri desetljeća temelj proračuna dvosmjerno nosivih stropnih ploča.
Nadalje se fokusiramo na novu univerzalnu tehnologiju ,Metodu Konačnih Elemenata (MKE), koja se razvijala u proračunski alat mnogih projektnih biroa. Od MKE u budućnosti se očekuje da će naslijediti MZO kao prva metoda za projektiranje.

Knjiga završava sa primjerima proračuna, koristeći nepravilne stropne ploče kao prikaz karakteristike metoda MKE i MZO .Ta dva postupka se uspoređuju, prvo općenito zatim detaljno za navedene primjere. Obuhvaćen je i pregled rezultata dobivenih uz pomoć obje metode.

Naglasak ovoga rada jest izložiti pretpostavke ,postupke i razmatranja uključena u proračun naknadno napetih stropnih ploča, nasuprot detaljnim proračunima.Predviđeno je da detaljni proračuni biti istraženi u posebnom izdanju.

Opsežan pregled principa propračuna i detaljno predstavljanje postupka proračuna, ponuđenih u ovoj knjizi, otvara put prema razumnijoj i ekonomski orijentiranoj praksi proračuna naknadno napetih elemenata, više nego što je to do sada bilo moguće.


6

5

4

3

2

1

OBRAZAC ZA NARUDŽBU

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

UPUTE ZA NARUDŽBU


Molimo Vas da ispunite obrazac
( IME,OIB I ADRESA ) ili
nam pošaljite tražene podatke na e-mail
kako bi smo Vam mogli poslati primjerak knjige i račun.


CIJENA KNJIGE JE 350,00 KN